Na Inter Dance FEST-u, koje je održano u Sarajevu u periodu od 13-15 aprila, u Kulturno-sportskom centru Ilidža, članovi Umjetničkog studija Luna iz Nikšića osvojili su deset prvih, dva druga i jedno treće mjesto. Učešće je uzelo preko 3000 takmičara iz 7 država.

Zlatnim medaljama okitili su se solisti: Anastasija Backović u kategoriji street dance show mini kids, Mina Čanović, Anastasija Golović i Iva Selimi u kategoriji acrobatic dance.

 Za grupno izvođenje, članovi Umjetničkog studija Luna su osvojili prva mjesta za koreografije “Asian dream”, “Rainbow”, “Believer”, “Adagio”, kao i drugo mjesto za koreografije “Flamenka”  i “Španija” u kategoriji Etno/Folk.

U kategoriji duo acrobatic djeca, prvo mjesto su osvojile Andrea i Vasilisa Backović sa koreografijom “Music box”, dok su u juniorskoj kategoriji prvo mjesto zauzele Milica Bulatović i Anđela Đapić sa koreografijom Dolls . U istoj kategoriji, treće mjesto su osvojile Lana Knežević i Milana Goranović, četvrto Vladana i Jelena Grubač, dok su petu poziciju zauzele Marija Mišović i Ivana Stanišić.

Na osnovu rezultata, možemo reći da su članovi US Luna dominirali u plesnoj disciplini Acrobatic, o čemu i govori rezultat od 10 prvih mjesta, od mogućih 11 kategorija u kojima su plesači pokazali svoje umijeće.

 

Categories: Razno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Razno

Upis novih polaznika je u toku!

Umjetnički studio Luna vrši upis novih polaznika, koji će trajati do 15.09., kada će prijave biti zatvorene do januara 2023.   Upis je namijenjen za djecu uzrasta od 3 godine i starije, koja se u Read more…

Razno

Magnezijum: najbolji saveznik u očuvanju zdravlja

Svaki organ u tijelu, pogotovo srce, mišići i bubrezi, trebaju mineral magnezijum. On igra ključnu ulogu u održavanju normalnih funkcija mišića i nerava, održava srčani ritam stabilnim, podržava zdrav imunološki sistem o ojačava naše kosti. Read more…

Razno

ZA DOBAR POČETAK DANA – AVOKADO TOST

Avokado je voće kremaste strukture koje raste u toploj klimi. Njegove potencijalne zdravstvene beneficije uključuju poboljšanje varenja, smanjenje rizika od depresije i zaštitu od kancera. Avokado je odličan izvor vitamina C, E, K, B6, kao Read more…