Balet je jedna od najstarijih plesnih tehnika koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima. Ovu umjetnost karakterišu stroge forme tijela, bez upotrebe sile i naglih pokreta. Naša baletska trupa osim klasičnog baleta kombinuje i elemente modernog baleta, jer svako vrijeme stvara svoju umjetnost.


Moderni balet traži slobodnije i bogatije pokrete tijela, koji mogu izraziti mnoštvo misli, osjećanja i težnji današnjeg čovjeka i njegovog života.

Na našim časovima stavljamo akcenat na baletske vježbe koje su veoma bitne u razvijanju tjelesnih sposobnosti, ravnoteže, držanju, pravilnom položaju kostiju i zglobova, te se preporučuju posebno maloj djeci koja se tek razvijaju. Gradimo graciozne pokrete trupa i vrata, održavamo mekoću kretanja uz note koje su posebno odabrane da isprate naše baletske vježbe.

Naš cilj jeste kulturno uzdizanje djevojčica, kako bi maniri i lijepo ponašanje postalo svakodnevnica. Balet kao disciplina zahtijeva sveukupno obrazovanje, a ne samo ples i pokret. Umjetnost je ono što nas izdvaja iz mase!