Svi koji prate naš rad, bili su ili su još uvijek članovi US Luna, znaju za tri sestre koje uvijek uzimamo za primjer, pa zbog toga našu novu rubriku počinjemo upravo sa njima.
Andrea, Vasilisa i Anastasija Backović su dugogodišnje članice Us Luna. Djevojčice koje se od samog početka izdvajaju po samom pristupu i ozbiljnošću sa kojom pristupaju svakom plesnom času. Redovnost, zalaganje, talenat, samo su neke od stvari zbog kojih su one danas jedne od najreprezentativnijih članica našeg kluba. Bile su učesnice velikog broja plesnih takmičenja, festivala kao i manifestacija kako u zemlji tako i u regionu.
Nešto više o njima možete pročitati u nastavku teksta.

1. Koliko imate godina, koju školu pohađate i koji ste razred?

Andrea: Imam 12 godina i učenica sam 7. razreda OŠ “Braća Ribar”
Vasilisa: Ja imam 10 godina, učenica sam 5. razreda OŠ ” Braća Ribar”
Anastasija: Imam 7 godina. Idem u školu “Braća Ribar” i sada sam 2. razred.

2. Od kada ste članovi Us Luna i šta vas je motivisalo da se bavite plesom?

Andrea: Član sam Us Luna već sedam godina. Motivisala me je moja sestra Jovana, koja je tada već trenirala u starijoj grupi.
Vasilisa: Ja sam počela da treniram sa svoje četiri godine. Počela sam da se bavim plesom uz moju sestru Andreu, koja je već bila član Lune. Na samom početku nijesam bila zainteresovana ali jednom prilikom se umjesto plesnog časa gledao crtani film ” Mala sirena”. Ta grupa je i kasnije igrala tu koreografiju. Tada sam prisustvovala prvom času i danas sam još aktivni član.
Anastasija: Ja sam član Lune od svoje četvrte godine i motivisale su me moje starije sestre.

3. Da li se sjećate Vaše prve koreografije? Po čemu je pamtite?

Andrea: Prva koreografija koju sam odigrala zvala se “Srcolovka”. Pamtim je po tome što u jednom dijelu gdje smo trebali da odglumimo kao da spavamo, ostala u tom položaju iako sam trebala da ustanem i da plešem. Ja sam nastavila da spavam 😁
Vasilisa: Sjećam se prve koreografije. Zvala se ” Mala sirena” i najviše je pamtim po kostimima koji su nam tada svima bili zanimljivi.
Anastasija: Ja se ne sjećam prve koreografije ali znam da sam prvi put nastupala na koncertu ” Novogodišnje čarolije”.

4. Bile ste učesnice velikog broja takmičenja. Koje vam je ostalo u najljepšem sjećanju i zbog čega?

Andrea, Vasilisa: Skoplje! Bilo je super druženje. Igrale smo dvije koreografije “Grannies” i “Dolls” koje su osvojile prvo mjesto. Mislimo da su nam to bile koreografije koje smo i najbolje odigrale do sada.
Anastasija: Meni se najviše svidjelo kada smo bili u Splitu. Osvojila sam 1. mjesto i bilo nam je baš zabavno. Imali smo žurku u hotelu.

5. Koliko puta sedmično imate plesne časove i da li je teško uskladiti školske obaveze i treninge?

Andrea: Plesne časove imam pet puta sedmično. Sada jeste malo teže ali sve se može kada se hoće 😊
Vasilisa i Anastasija: Treninge imamo pet puta sedmično i nije ih teško uskladiti sa školskim obavezama.

6. Da uhvatite zlatnu ribicu, šta bi poželjeli?

Andrea: Da svi budu zdravi i srećni.
Vasilisa: Da svi budu srećni i da se bave sa onim što vole.
Anastasija: Da uhvatim zlatnu ribicu poželjela bih da naučim sve iz gimnastike 😁

7. Šta bi poručile vašim vršnjacima? Zašto baš da se bave plesom?

Andrea: Poručila bih im da se bave plesom jer se ja npr. osjećam lijepo dok plešem i plesači se kroz pokrete uče kulturi komunikacije.
Vasilisa: Ja bih poručila svojim vršnjacima da se bave plesom jer će se osjećati ljepše dok plešu. Upoznaće nove prijatelje, putovati i sjajno se zabaviti na plesnim časovima.
Anastasija: Ja bih poručila da se bave plesom jer je meni lijepo na plesnim časovima, družimo se, treniramo i zabavljamo.


Categories: plesni spomenar

Related Posts

plesni spomenar

Plesni spomenar – Upoznajte naše članove!

Jedna od djevojčica koja je dokaz da se iz zadnjeg reda itekako može stići do glavne uloge. Za nju možemo reći da možda i nije tehnički najbolji plesač, ali gluma, ekspresija lica i energija kojom Read more…